Podziękowanie

Nasze podziękowania dla FZŚ z Wrocławia

Z listów, jakich wiele otrzymujemy:

07.08.2021″ … Kochani z Fundacji Dobroczynności, wróciliśmy z turnusu rehabilitacyjnego i rozpakowaliśmy (otrzymaną od Was) paczkę. Jesteśmy głęboko poruszeni jej zawartością… W ostatnim czasie dwumilionowa Rodzina Rycerzy Kolumba wybrała nas RODZINĄ ROKU. Zachęcamy do obejrzenia filmu, który krótko opowiada o cudzie, jaki Pan Bóg dla nas przygotował. Na filmie jest już z nami Marysia, nasza przysposobiona córeczka.

Państwo nie pozostali obojętni na naszą prośbę – niech Pan Bóg błogosławi dziełom Fundacji na każdy dzień. z serca jeszcze raz dziękujemy za pomoc. Życzymy wszystkiego co dobre. z Panem Bogiem.

Angelika i Michał S.

„… Nie wiem co napisać. Dla nas to (paczka z żywnością otrzymana od F.D.) ogromne wsparcie. Duża pomoc. Nie wiem jakie słowa wyrażą naszą wdzięczność. W liście wysyłam Decyzję z MOPSu o naszych dochodach na potwierdzenie moich słów…

Dziękuję za pomoc  i proszę o pomoc dla nas, pomoc żywnościową. Jest to pomoc ogromna i bardzo nam pomaga… jest co do gara włożyć, bo nie raz jest z tym problem. Było ciężko jak byłam tylko ja, mąż, i dwóch synów. A teraz jak jeszcze wprowadziła się córka z mężem i wnuczkiem co ma roczek, jest tragedia. Zięć stracił pracę, ale szuka. Mają 500+ co pokrywa potrzeby wnuka. A doszło gęb do wyżywienia. A własnego dziecka za próg nie wystawisz. Dlatego proszę o pomoc żywnościową, bo ratuje nas przed głodem, ta pomoc dla nas jest najważniejsza…

… Bedę wdzięczna za każdą pomoc. Bo każdy kilogram cukru i mąki jest na wagę złota”.                                                       Bóg zapłać

kwiecień 2021r                                                             Iwona B

„Witajcie Kochani!
Na wstępie mego listu pragnę serdecznie Was pozdrowić.
Dziękuję za pomoc, którą od Was dostałam. Jesteście DOBROCZYŃCAMI, bardzo Wam dziękuję. Dostałam piękne rzeczy. Mama moja jest leżąca i jest bardzo chora. Ja też jestem chora. Nikt nam nie pomaga bo jesteśmy chore psychicznie. Mamy silne leki i pampersy.
Serdecznie Was pozdrawiam. Zdrowych Świąt”.                                      Anna

ŻYCZENIA WIELKANOCNE      życzenia

Wybierz kwotę, którą chcesz wesprzeć
Wpisz własną kwotę
Wpisz swoje email

Błogosławiony,
czyj wzrok miłosierny,
bo chlebem dzieli się z biednym.
Prz 22,9

Zarząd Fundacji Dobroczynności bardzo serdecznie dziękuje wszystkim, którzy wsparli naszą działalność statutową przekazując 1% podatku za rok 2019. W ten sposób uzyskaliśmy kwotę 51 293 zł i zgodnie z wolą ofiarodawców została ona rozdzielona.

Dziękujemy zaś przede wszystkim BANKOWI ŻYWNOŚCI we Wrocławiu i sklepom (Marketom, Hurtowniom czy też Restauracjom), które z nim współpracując w temacie przeciwdziałania marnowaniu żywności, przekazują nam ogromne ilości żywności, a my za pomocą Jadłodajni im. bł. Marii Luizy przy Zgromadzeniu Sióstr św. Elżbiety możemy wspomóc sporą liczbę osób zgłaszających się po pomoc. O szczegółach i liczbach można przeczytać w Sprawozdaniu za rok 2019.

Bogu niech będą dzięki, że wciąż znajduje ludzi o wrażliwym sercu i zdolnym do uczynków miłosierdzia i Wam drodzy Dobroczyńcy, że korzystacie z tej zdolności wpisanej w wasze serce. Pamiętajcie, że wdzięczną modlitwą sióstr zakonnych jesteście niesieni do Tronu Ojca, a On z pewnością wszystko ma zapisane w Swym Boskim Sercu i odda każdemu…

Ja zaś zaufałem Twemu miłosierdziu; niech się cieszy me serce z Twojej pomocy,

chcę śpiewać Panu, który obdarzył mnie dobrem.

Ps 13,6

W imieniu  własnym jak również podopiecznych Fundacji Dobroczynności składamy Wam Drodzy Darczyńcy serdeczne podziękowania. Przekazując Dar Serca na rzecz naszej Fundacji okazujecie się ludźmi o niezwykłej wrażliwości na ubogich i potrzebujących, czyli tych których tępo życia i machina gospodarcza z różnych powodów wyrzuciła poza margines godnego życia. Ci, którzy przychodzą do naszej Jadłodajni i Ci których odwiedzamy i wspieramy w ich domach doświadczają tej wielkiej Troski Bożej Opatrzności za której kulisami stoicie właśnie Wy Drodzy Darczyńcy.

Jesteśmy Wam wdzięczni, że dzięki przekazanym przez Was darowiznom, choć w części, możemy zaspokoić głód i potrzeby naszych biednych i bezradnych braci i sióstr. Cieszymy się że jesteście z nami, a my w tej posłudze nie zostajemy zdani na samych siebie.

Ogromnie cieszymy się też współpracą z Bankiem Żywności we Wrocławiu. Przekazywane produkty żywnościowe w znacznym stopniu wspomagają naszą Jadłodajnię. Ale obecnie mierzymy się z dużym problemem w temacie transportu otrzymywanych darów. Koniecznym zatem staje się zakup dostawczego samochodu. Planujemy kupić chociaż używanego busa.

Dziękując za dotychczasowe dary ośmielamy się prosić Was Drodzy Darczyńcy o wsparcie tej inwestycji. My ze swej strony obiecujemy wyrazić naszą wdzięczność najlepiej jak potrafimy, czyli na kolanach przed Panem i Dawcą wszelkiego Dobra na tym świecie.

Zarząd Fundacji Dobroczynności

Serdeczne Podziękowanie za wsparcie, pomoc materialną, za serce przepełnione miłością i dobrocią dla człowieka będącego w potrzebie.
Niech Ofiara Mszy świętej sprawowana każdego miesiąca w intencjach naszych Dobrodziejów będzie duchowym darem wdzięczności.

Zarząd Fundacji Dobroczynności

Zarząd Fundacji Dobroczynności we Wrocławiu składa serdeczne podziękowanie za przekazanie 1% podatku dochodowego na rzecz naszej organizacji. Dzięki Państwa życzliwości i wsparciu, możemy wspólnie uczynić wiele dobra. Takie postępowanie utwierdza nas w przekonaniu, że wśród nas są wspaniali ludzie, którzy nie oczekują nic w zamian, zawsze zdecydowani są na udzielanie pomocy potrzebującym. Zapewniamy, że każda przekazana złotówka zostanie wykorzystana zgodnie ze Statutem Fundacji, na pomoc tym najbardziej potrzebującym m/in.:
            • pomoc chorym i niepełnosprawnym
            • przydział paczek żywnościowych i okolicznościowych dla dzieci z rodzin dysfunkcyjnych
            • dożywianie bezdomnych
            • wspieranie działalności opiekuńczo – wychowawczej dla dzieci w różnym wieku
Dziękujemy Państwu za zrozumienie potrzeb innych ludzi, za szczerość i wspaniałomyślność, jeszcze raz dziękujemy za wspieranie naszych działań. Liczymy na dalszą pamięć w przyszłym roku podatkowym.

TRANSLATE