Wieczerza Wigilijna

21 grudnia 2016 r. w stołówce pod wezwaniem Bł. Marii Luizy odbyło się Wigilijne Spotkanie dla ubogich i bezdomnych, którzy na co dzień posilają się w tym miejscu. Przybyło 180 osób. Spotkanie uświetnił CHÓR RIVENDELL z Gimnazjum nr 3 z Oławy. [Więcej na: www.rivendellchor.olawa.pl] Wybrzmiały piękne polskie kolędy i pastorałki a inscenizacja Jasełek poruszyła widzów. Wigilijnej Liturgii Słowa Bożego przewodniczył J.E. bp Jacek Kiciński CMF. Po życzeniach wszyscy zasiedli do wigilijnej wieczerzy. Chór towarzyszył swoim anielskim śpiewem. Po posiłku każdy otrzymał upominek i paczkę składającą się z żywności oraz niezbędnych przedmiotów codziennego użytku. Osoby, które nie mogły przybyć na to spotkanie z powodu choroby, otrzymały paczki żywnościowe i niezbędne artykuły chemii gospodarczej do miejsca zamieszkania. Ufamy, że dar wspólnoty i wzajemnej służby przyczynił się do duchowego wzrostu każdego z uczestników i wpisał się w pamięć serca jako dobre spotkanie.