Zajączek Wielkanocny

Tradycyjnym zwyczajem z okazji Świąt Wielkanocnych w klasztorze Sióstr św. Elżbiety przy ul. św. Józefa, Fundacja Dobroczynności, Członkowie Wspólnoty Apostolskiej św. Elżbiety i wolontariat przygotowali 117 paczek żywnościowych tzw. „Zajączka Wielkanocnego”.

W dniu 5 kwietnia 2012 roku ubodzy, chorzy, bezdomni, samotni, niepełnosprawni oraz biedni z wielodzietnych rodzin, którzy korzystają przy furcie klasztornej z wydawanych codziennie posiłków i z zup w jadłodajni, zostali obdarowani obfitymi paczkami żywnościowymi.

Zadbano o to, aby ubodzy mogli przygotować godne Świąteczne Śniadanie Wielkanocne więc w paczkach znalazły się takie produkty jak: mąka, makaron, ryż, kasza, kostki rosołowe, przyprawa bulionowa, chleb chrupki, wafle ryżowe, smalec z cebulką, margaryna do smarowania pieczywa, szynka konserwowa, herbata, różnego rodzaju słodycze oraz kartki świąteczne z życzeniami zrobione własnoręcznie przez dzieci i młodzież wraz z siostrami.