Elżbietańskie bułeczki

W dniu 06.XII.2011r. w klasztorze Sióstr Św. Elżbiety przy ul. Św. Józefa 1/3 odbyło się „Świąteczne Spotkanie Mikołajkowe” przygotowane dla dzieci z ubogich rodzin. Wzięło w niej udział ok. 60 osób. Były to dzieci, które przybyły wraz z rodzicami lub opiekunami oraz młodzież z wolontariatu, osoby ze Wspólnoty Apostolskiej Świętej Elżbiety i siostry przebrane za Aniołki.

Spotkanie rozpoczęliśmy przywitaniem wszystkich przybyłych gości oraz wspólnym śpiewaniem radosnych piosenek. W pierwszej części programu przygotowano także gorący posiłek- zupę i chleb, a na deser herbatę, ciasto oraz słodycze.

Po zakończonym posiłku dzieci wraz z opiekunami wzięły udział w przygotowanych przez młodzież zawodach sportowych i innych zabawach. Po zakończeniu części rekreacyjnej na salę zaprosiliśmy „Świętego Mikołaja”, który przybył do nas w biskupim przebraniu i z przygotowanymi prezentami.

Paczki dla dzieci, które nie mogły być obecne na spotkaniu ze Świętym Mikołajem, rodzice odebrali następnego dnia.